Casteren - Pusphaira: 3-3 (I)

Mooie zonnige zondag en een aangename sfeer op het sportpark van Casteren. Pusphaira is een ploeg die goed en verzorgd voetbal speelt en bovendien uiterst sportief de strijd aangaat. Daar kunnen sommige ploegen nog wel iets van leren. Het is een ploeg met veel kopkracht. In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren er zeker vijf kansen die met het hoofd hadden kunnen worden verzilverd. Casteren stelde daar tegenover een werklust en verbetenheid die inmiddels kenmerkend is voor het team. Een beetje tegen de veldverhouding in nam Casteren de leiding. Een vrije trap van rechts door Luc Schoenmakers verdween in de benedenhoek 1-0. De euforie was van tijdelijke aard, want even later werd een prachtige voorzet door Koen van Eldik loepzuiver binnen gekopt 1-1. Op slag van rust leek Pusphaira de leiding te nemen. Een inzet richting kruising werd door keeper Johan Boonen van Casteren prachtig gepareerd. Tikje over de kruising, gevaar bezworen. Thee en op naar de tweede helft. Die was nog geen tien minuten oud of Pusphaira nam weer de leiding. Aanvankelijk een prachtige redding op een inzet van dichtbij, maar de rebound was onhoudbaar     1-2. Pusphaira leek daarmee de wedstrijd te beslissen, maar Casteren kwam weer langszij 2-2.

Over en weer gingen de aanvallen. Pusphaira beter, Casteren verbetener. Vier uur. Rik Raessens knalt op goal. Beetje van richting veranderd. Doelpunt 2-3. Casteren geeft niet op en wordt beloond.   Tien minuten over vier beslist Luke van Rijthoven deze wedstrijd 3-3. Voor het gevoel: Pusphaira verliest, Casteren wint. Daarmee kan iedereen leven.