Casteren - De Weebosch: 1-1

Casteren trotseert De Weebosch

De wedstrijd kende verschillende gezichten met dan de thuisploeg en dan de gasten weer als bovenliggende partij. Toch was de kracht van de Weebosch, als bijna lijstaanvoerder, iets groter maar Casteren verweerde zich zeer kranig en werd daardoor beloond met een gelijkspel.

Casteren begon actief aan de wedstrijd maar het waren de gasten die na 10 minuten al op voorsprong kwamen. Een kopbal na een strakke hoekschop kon nog weg gebokst worden door de sluitpost van Casteren maar in de rebound schoot Wilco Jansen van dichtbij binnen (0-1) Casteren was duidelijk even de kluts kwijt en de Weebosch had op dat moment de voorsprong eenvoudig uit kunnen bouwen. Dat gebeurde niet en de thuisploeg sloeg alsmaar beter aan het combineren. Pim Smolders werd meer en meer in het spel betrokken en dat bracht gevaar voorin met zich mee. Zijn schot op de lat na een lange dribbel vanuit het middenveld verdiende een beter lot. Gelukkig voor hem kon hij vlak daarna een strakke vrije trap van Sep Mijs wel verlengen tot een doelpunt (1-1). Voor rust kwam Sjors de Backer van Weebosch nog vrij voor de keeper maar Johan Boonen redde knap met zijn uitgestoken voet op de schuiver van de spits.

Het tweede bedrijf was overwegend in het voordeel van de Weebosch. De gasten drukten aan maar Casteren verkocht zijn huid duur. De gebroeders Swaans aan de zijde van Casteren wisten in de verdediging en het middenveld het juiste bikkelniveau te behalen. Casteren kwam nog heel goed weg toen Sjors de Backer een vrije trap vanaf 16 meter snoeihard op de paal trapte. De heikele situatie die daarna voor de goal volgde leverde ook geen doelpunt op. Tegen het einde de speeltijd knalde Casteren nog een bal onderkant lat richting de doellijn. Doellijntechnologie ontbrak op de sportpark de Smeel en er werd geen doelpunt toegekend. De Weebosch verloor samenvattend 2 punten in de titelstrijd van de vijfde klasse E en Casteren was dus de morele winnaar met het gelijke spel.