Casteren - DEES: 1-1

Casteren eindigt met gelijkspel

In een zeer matige eerste helft, waarin DEES een licht veldoverwicht had, waren de vermeldenswaardige momenten maar spaarzaam. Na 20 minuten kopte Roy van der Meer de bal op de lat. En vlak voor de rust plaatste DEES een gevaarlijke counter, waarbij Hein van de Sande de Casteren-keeper in de korte hoek slim probeerde te verschalken. Laatstgenoemde stond ietwat verkeerd, maar herstelde zich knap door de bal nog tot corner te verwerken.

Na de rust werd het spel van beide kanten aantrekkelijker, waarbij DEES vaak de bovenliggende partij bleef. Na 3 minuten werd een voorzet van de flank los gelaten door keeper Boonen. DEES-speler Ruud Moeskops maakte hier dankbaar gebruik van en tikte de bal tegen het net : 0-1. Gaandeweg wist Casteren meer tegenstand te bieden en zelfs gevaarlijk te worden. Eerst werd een voorzet van Dennis Swaans nog rakelings naast gekopt door een goedspelende Sep Mijs. Even later werd Niek Sterken vrij voor de keeper gezet, en schoof de bal beheerst langs de keeper in het doel : 1-1. In de slotfase kreeg eerst DEES nog een geweldige kans. Bij een diagonaal schot van buiten het strafschopgebied was de keeper al verslagen, maar Niek Sterken bood hulp op de doellijn. Daarna was er nog een kopbal van Willem van Rijthoven, die fraai gered werd door keeper Van Mol. Al met al een terecht gelijkspel, waardoor Casteren het seizoen afsluit bovenin het rechterrijtje met 29 punten. Een goed resultaat voor de afscheidnemende trainer Toon Smulders.