FC Eindhoven (zaal) verliest met 3-2 in de strijd om de KNVB beker

FC Eindhoven kan zich volledig gaan focussen op de Eredivisie. Vandaag verloren de Blauw-Witten in de Sporthallen Zuid met 3-2 van 't Knooppunt. Door een sterke fase halverwege het eerste bedrijf trok de Amsterdamse formatie aan het langste eind.

Eerste helft
In een spannende wedstrijd met twee sterke ploegen maakte 't Knooppunt halverwege de eerste helft een sterke fase door. Dit resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten die kwamen van de voet van Afkir en Hamdaoui. Na deze momenten van onachtzaamheid besloot trainer Nieddu al in de eerste helft het roer om te gooien en met een vijfde veldspeler te gaan spelen. Deze tactiek resulteerde in de negentiende minuut tot het gewenste resultaat. Allouch schoot onverbiddelijk de 2-1 binnen.

Spanning
De tweede helft stond vooral bol van de spanning. Beide ploegen hadden daarbij meer moeite om het spel te maken. In de 23e minuut wist El Adel namens 't Knooppunt het net te vinden. Na een afgeslagen vrije trap deponeerde hij de bal achter keeper Grimmelius. De Blauw-Witten toonde echter veerkracht en brachten de marge al gauw weer terug naar één. Het doelpunt kwam van de voet van Kuylaars. In een spannende eindfase kreeg FC Eindhoven nog een aantal mooie kansen die tot grote spijt van het meegereisde publiek niet in een doelpunt kon worden omgezet. FC Eindhoven kan zich door het verlies derhalve volledig gaan richten op de strijd in de Eredivisie.

Rentree Grimmelius
Ondanks het verlies was er ook een persoonlijke opsteker voor keeper Grimmelius. Hij speelde verdienstelijk en maakte na zijn blessure zijn eerste minuten in het eerste elftal van FC Eindhoven.

Aanknopingspunten
Hoewel trainer Nieddu op voorhand aangaf dat het een lastige klus zou worden, zag hij ook aanknopingspunten voor de wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Hij zei 'Als die bal in de laatste minuut net wat gelukkiger valt, dan hadden wij hier ook zomaar met de winst aan de haal kunnen gaan'. Nieddu zag daarnaast dat zijn ploeg strijdend ten onder ging. Vrijdag staat het volgende duel in de Eredivisie op het programma. Dan treft FC Eindhoven in het Indoor Sportcentrum Eindhoven asv LEBO.