logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 februari 2019 | - Buitenspel / Topper van toen 

Buitenspel/Topper van toen: Hans Waterschoot


Deel dit bericht:


Hieronder een interview met Hans Waterschoot oud-doelman van VV Geldrop en RKSV Nuenen. Hoe vergaat het hem na een leven als amateurvoetballer.

Toppers in het amateurvoetbal zijn er voldoende, met name eind vorige eeuw en begin deze eeuw, toen het amateurvoetbal meer centraal stond dan in de huidige tijd. Met de nieuwe ontwikkelingen is er voor de huidige amateurvoetballer meer dan alleen voetbal.

Vaak hoor je van oud-amateurvoetballers niet zo veel meer. Sommigen zijn trainer geworden en sommigen vervullen een taak binnen een club. Maar het overgrote deel is niet of nauwelijks meer betrokken bij het amateurvoetbal.  

We hebben een speurtocht gemaakt in het verleden en uit de vele namen zijn we in de eerste editie begonnen met Nick van den Heuvel, daarna zijn Ritchie Schiffer, Mark Sleddens, Martijn van de Rijt, Niels van Woerkun, Paul Purchel, Maikel Kluytmans en Gebr. Van den Dingen de revue gepasseerd. In deze editie is het de beurt aan Hans Waterschoot.

Hans Waterschoot begon zijn voetbalcarrière als doelman in de jeugd bij vv Geldrop waar hij in de gouden jaren van de club deel uitmaakte van de selectie van het eerste elftal. Omdat hij de laatste stap naar basiskeeper uiteindelijk niet kon maken, vertrok Waterschoot in 1990 naar RKSV Nuenen waar hij in totaal zes seizoenen onder de lat stond. Op 29-jarige leeftijd stopte Waterschoot en werd hij lid van de technische commissie binnen RKSV Nuenen. Tevens werd hij selectiemanager, een functie die hij 17 jaar heeft bekleed tot hij in 2014 stopte. Sindsdien is hij niet meer direct betrokken bij het amateurvoetbal. Wel bezoekt hij nog wekelijks de wedstrijden van zijn zoon Bram, die het stokje van zijn vader heeft overgenomen en nu keeper is in de selectie bij RKSV Nuenen.

We stellen Hans een aantal vragen over het leven na het voetbal als 1e elftalspeler/Lid technische zaken.  

Stel je even nader voor aan het Amateurvoetbaleindhoven-publiek:
Hans Waterschoot, 52 jaar jong, getrouwd met Marlies en vader van twee zonen Willem en Bram. Wij wonen met veel plezier in het mooie, gezellige, zelfstandige Nuenen, waar wij zoveel mogelijk proberen te genieten van het leven.

Wat doe je nu in het dagelijks leven?
Ik ben zelfstandige (gelukkig) zonder personeel, die bijna 400 particuliere en klein zakelijke relaties mag adviseren op het gebied van schadeverzekeringen.

Hoe is het voetballeven vergaan -tot nu toe- zonder actief te zijn als 1e elftal speler?
Meer dan prima. Zoals je al vertelde, ben ik vrij vroeg gestopt met mijn actieve carrière.
Vrijwel meteen ben ik als lid van de Technische commissie en selectiemanager van RKSV Nuenen toch iets blijven doen voor de club. De laatste jaren ben ik voornamelijk in de rol als vader van Bram en supporter van Nuenen op het voetbalveld te vinden.

Verder vind ik de sociale functie van een club heel belangrijk. In het weekend op de club een pilsje drinken, potje kaarten of gewoon slap ouwehoeren met vrienden. Daarom ben ik sinds vorig jaar ook een beetje, als leider op de achtergrond, betrokken bij de veteranen van de club.

Je bent toch ook weer actief voor de selectie van RKSV Nuenen?
Nou, dat is wel een heel bescheiden bijdrage. Ik heb op verzoek van de technische commissie, samen met een paar andere jongens, in aanloop naar dit seizoen, geholpen bij het samenstellen van de huidige selectie. Leuk om te doen.

Mooi dat Jan Poortvliet ook weer terug is bij Nuenen. Heb je ook geholpen om je oude vriend weer als trainer bij de club te krijgen?
Nee absoluut niet. Ik zat niet in de commissie die op zoek is gegaan naar een nieuwe trainer. Ik heb ze enkel laten weten dat Jan beschikbaar was, maar dat wisten ze zelf ook wel volgens mij. Prima keuze natuurlijk, een grotere liefhebber loopt er niet rond.

Vanwaar de keuze om op vroege leeftijd te stoppen als doelman van RKSV Nuenen?
Ach, ik ben nooit de meest fanatieke sporter geweest. Ik was zo’n speler waarvan ze zeiden: hij doet veel te weinig met zijn talent. Ik vond andere zaken buiten het voetbal zeker zo belangrijk. Dat is denk ik ook de reden dat ik bij Geldrop nooit 1e keeper ben geworden en ik bij Nuenen op mijn 29e ben gestopt toen de toenmalige hoofdtrainer voor een andere keeper koos. Daarnaast begon ik destijds ook voor de eerste keer voor mezelf.

Je bent na je voetballoopbaan nog direct betrokken geweest bij het amateurvoetbal als selectiemanager bij RKSV Nuenen. Hoe kan je deze periode omschrijven?
In twee woorden: fantastische tijd! Je hoort vaak oud-spelers die in een andere functie terugkomen, zeggen dat het nooit zo leuk is als zelf spelen. Ik heb dat totaal niet zo ervaren. Ik vond het een eer dat de club mij vroeg voor die functie en fantastisch om te doen. Er ging ontzettend veel vrije tijd in zitten, maar je krijgt er zoveel voor terug aan mooie momenten en vele leuke contacten.

Volg je het amateurvoetbal (met name 1e elftallen) nog op de voet: 
Zeker. Wel iets minder dan ik ooit gedaan heb. Daar waar ik in het recente verleden nog naar veel verschillende clubs ging kijken, bleef het de laatste jaren een beetje beperkt tot Nuenen en Gerwen. Dat heeft voornamelijk te maken dat mijn zoon Bram de laatste 2 jaar bij de senioren actief is en ik hem uiteraard zoveel mogelijk wil zien. Ook ga ik nog af en toe naar Geldrop, omdat mij vriend Pierre van den Eeden daar trainer is.

Carrière

Hoogtepunten/ dieptepunten als 1e elftal speler: 
De eerste jaren bij Nuenen waren één groot hoogtepunt. We hadden een fantastisch groepje. Veel van die jongens, zoals Ruud Sanders, Gerton van Leenders, Mark Damen, Toon van der Loo, René van den Berg, John van der Maat lopen nu nog elk weekend bij de club rond. Reneé Luining was trainer, Toon van Hout leider en met Jos Lindhout hadden we een fantastische sponsor.

We sloten zowel op donderdag en zondag de kantine, waarna we vaak nog even Eindhoven indoken. Ook gingen we die jaren, als amateurclub, ‘overwinteren’ in Singapore en Thailand en zaten we bij Bananasplit van Ralph Inbar. Geweldige tijd. Klik hier voor het filmpje. 

Dieptepunten als speler? Ik zou ze zo niet weten, maar ik denk dat mijn medespelers, tegenstanders en trainers uit die tijd er wel een paar kunnen noemen.

Hoogtepunten/ dieptepunten als selectiemanager RKSV Nuenen:
Zoals ik al eerder vertelde was het eigenlijk één groot hoogtepunt. Natuurlijk had je in die functie weleens wat mindere momenten, als we bijvoorbeeld moesten besluiten om niet met een trainer door te gaan en we zijn ook weleens gedegradeerd, maar over het algemeen ben ik heel positief over die tijd. Het enige echte dieptepunt uit die periode was het overlijden van onze keeperstrainer en mijn voetbalvriend Nelis Coolen.

Mooiste tijd was wel de laatste periode met Pierre als hoofdtrainer. We werden met het eerste en tweede kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse. Het eerste jaar haalde we ook meteen de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse, wat destijds het hoogste amateurniveau was. We deden dat met een spelersgroep, trainers en begeleiding, die voor 80% uit ‘Nuenense jongens’ bestond.

Meest bijgebleven spelers:
Hier kan ik onmogelijk namen gaan noemen. Ik heb als speler en als selectiemanager met zoveel fantastische gasten mogen werken. Elke lichting had wel zijn goede spelers en harde werkers en zijn gangmakers en rustige gasten. Veel van die jongens zie en/of spreek ik nog regelmatig. Ik ben vooral blij dat vrijwel iedereen met een heel goed gevoel terugdenkt aan die tijden. Dan hebben we toch wel iets goed gedaan denk ik maar.

Meest bijgebleven trainers uit je voetballoopbaan:
In mijn actieve loopbaan heb ik niet veel goede trainers gehad. Toen ik zelf iets over de aanstellingen van trainers te zeggen kreeg, werden ze een stuk beter... Nee geintje.

Peter van Vroenhoven had ik in mijn laatste jaren jeugdjaren bij Geldrop, keihard, eerlijk, stond voor ‘zijn jongens’.

René Luining, wij konden (en kunnen) het, vooral buiten het veld, heel goed met elkaar vinden. Op het veld en in de kleedkamer kon het nog weleens botsen. Maar achteraf gezien kan dat best weleens aan mij hebben gelegen. Mooie mens René.

Daarna heb ik als selectiemanager mogen werken met Pierre van den Eeden, Noud van Buul, Jan van der Veen, Ernie Brandts, Pascal Maas, Jan Poortvliet, Hans Smulders en Paul van der Palen. Met al deze toppers heb ik prima gewerkt en plezier gehad.

Ik vind het mooi om, net als met spelers, ook met trainers, in meer of mindere mate contact, te houden. Met alle bovengenoemde trainers lukt dat aardig. Met een enkeling werd de band minder, nadat we besloten niet met elkaar door te gaan. Maar ach, ik zeg altijd tegen de spelers: ‘het ligt nooit aan de trainer’. Laten we het daar in dit geval dan ook maar op houden. ;)

Tot slot

Amateurvoetbal Eindhoven:
Alles valt of staat met de mensen achter de site. Ik vind het heel knap dat Erwin al zolang kwaliteit blijft leveren, altijd up-to-date, leuke interviews, prima wedstrijdverslagen en mooie achtergrondverhalen. Top site!

Wie zou zie je graag willen zien in deze rubriek?
Laat ik graag aan de redactie over. 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png