Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

De knipoog van doelman Nick Vermeiren-Segers van Bladella zei genoeg. Het was voldoende om nog net op tijd weg te springen voor de hoeveelheid water die trainer Huub Vermeulen over zich heen kreeg. De 'douche' was hem gegund, want zijn ploeg had zojuist met 2-0 gewonnen van Braakhuizen en was daardoor gepromoveerd naar de tweede klasse. "Ach, het hoort erbij", was het nuchtere commentaar van Vermeulen, terwijl hij het water uit zijn ogen wreef.

De Valkenswaardse trainer kon terugkijken op een goede wedstrijd voor Bladella. De blauwwitten speelden zeker in de eerste helft uitstekend en scoorden op een psychologisch belangrijk moment de 0-2. "Natuurlijk heeft Braakhuizen ook kansen gehad, maar ik denk dat we in de eerste helft, via Anel (Selimovic, red. ) en Cas (Vosters, red.) ook zomaar de 0-3 of zelfs de 0-4 hadden kunnen maken. Dat Cas dan net voor rust voor de 0-2 zorgde, was inderdaad wel lekker. Toen vervolgens in blessuretijd onze benjamin Niek Janssen nog een geweldige verdedigende actie in huis had bij de kans van Anthony de Haan, had ik er al een goed gevoel over."
Met de pas zeventienjarige Janssen noemde Vermeulen meteen een van de uitblinkers bij de bezoekers. De verdediger van JO17-1 speelde alsof hij al jaren in het eerste elftal actief was en werd na afloop bijna doodgeknuffeld door zijn bijna twintig jaar oudere ploeggenoot Vermeiren. "Prachtig om dit mee te maken", aldus de ervaren doelman. "We hebben drie prima wedstrijden gespeeld in de nacompetitie en dit is dan ook zeer verdiend. Normaal gesproken begin ik in augustus aan mijn laatste seizoen. Dan is het mooi geweest. Ik wil echter nog wel meehelpen om Bladella in de tweede klasse te houden. Met deze spelersgroep moet dit lukken."

Afdwingen
Even verderop stond Jeroen van der Schoot, trainer van Braakhuizen, te balen. "Ik vind dat we te weinig hebben gebracht. Er waren absoluut kansen om te scoren. Met name in de eerste helft, maar de bal wilde er niet in. En die keeper van Bladella pakte alles. Tja, we moeten weer verder. Woensdag wacht al weer SVSSS en kunnen we alsnog promotie afdwingen." Deze extra beslissingswedstrijd, omdat DESO zich terugtrekt uit de tweede klasse, wordt gespeeld op het veld van Best Vooruit. "Ik hoop dat de jongens nog een keer alles kunnen geven. Dit is wel een teleurstelling." Overigens moet Braakhuizen het woensdag doen zonder De Haan, die is geschorst.
Vanaf de eerste minuten was er sprake van een échte wedstrijd. Braakhuizen had hierbij de pech dat het binnen een kwartier twee spelers moest wisselen vanwege blessures. Ralf van Beek en Remon Bruinen moesten zich laten vervangen door Ibrahim Sanatci en Renzo van Happen. Met name de eerste deed het prima, maar het gemis van topscorer Van Beek was merkbaar. In de 20ste minuut werd het 0-1. Een hoekschop werd door Janssen schitterend binnengekopt. Hierna waren er diverse kansen voor Braakhuizen. De Haan en Sanatco stuitten echter op doelman Vermeiren.
Kansloos
In de 40ste minuut werd het bijna 0-2. Selimovic kon alleen op Braakhuizen-doelman Jeroen Mallens af gaan, maar de vervanger van de geschorste Yoeri van Tilburg redde knap. Een minuut later had Vosters moeten scoren, maar zijn kopbal ging net naast. De rust leek dus te worden bereikt met een magere 0-1 voorsprong, maar in de 43ste minuut maakte Vosters alsnog de tweede treffer voor Bladella. Hij kapte zich behendig vrij en lepelde de bal in de kruising. Mallens was kansloos. Hierna volgde nog de kans voor De Haan, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust werd de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk. Bladella hoefde niet meer zo nodig en Braakhuizen was te weinig creatief om het de bezoekers echt moeilijk te maken. Kansen waren er nauwelijks meer.

In de 53ste minuut kogelde De Haan de bal over het doel van Vermeiren en de keeper was vijftien minuten later weer de grote sta-in-de-weg voor Braakhuizen. Aan de andere kant had invaller Pim van Erp de 0-3 op zijn schoen, maar hij vond een goed reagerende Mallens op zijn weg.

In de slotfase gunde Vermeulen routinier Joep van de Ven nog een publiekswissel. Hij zet na driehonderd wedstrijden in het eerste elftal een punt achter zijn voetballoopbaan.

Braakhuizen: 1. Jeroen Mallens, 2. Robin Sweegers, 4. Remon Bruinen (16. Renzo van Happen), 5. Tolga Ozkan, 6. Teun de Wit (10. Myron Jourdain), 7. Ralf van Beek (14. Ibrahim Sanatci), 8. Bob Scheenloop, 9. Thijs Scheenloop, 11. Mike de Meij, 12. Romano ter Linden, 20. Anthony de Haan

Bladella: 1. Nick Vermeiren-Segers, 2. Teun Grimbergen, 3. Max Jansen, 4. Tom Maas, 7. Cas Vosters (They Lauwers), 8. Stijn Wouters, 10. Anel Selimovic (6. Pim van Erp), 11. Bart de Jong, 12. Joep van de Ven (9. Niels Krekels), 14. Ibou Bot, 16. Niek Janssen.