Bladella bezorgt Hilvaria eerste puntverlies.

Verdedigen met hart en ziel. Dat was het motto voor het restant van de wedstrijd, die eerder in november gestaakt werd. Zelfs 40 minuten zonder rots in de branding Max Jansen, die geblesseerd uitviel. Maar andere rotsen namen zonder probleem zijn rol over. Zoals daar zijn Tom Maas en keeper Nick Vermeiren. Duidelijk was deze avond , waarom Hilvaria met zo'n groot verschil de ranglijst aanvoert. Ook duidelijk was waarom Bladella daar direct onder staat.

Hilvaria startte zoals gewoonlijk, fel op de bal en met bekeken ballen op de wel erg snelle Joeri van Rijswijk en Coen van Oirschot. Voordat er 10 minuten gespeeld waren, hadden de groenwitten al drie prima kansen gemist. Na 9 minuten kreeg van Rijswijk de bal in de touwen, maar helaas voor hem in buitenspelpositie. Hierbij raakte Max Jansen geblesseerd en werd vervangen door Anel Selimovic. Rob van de Boom verhuisde naar het centrum van de verdediging. Dat betekende wel dat we zijn snelheid op de vleugelpositie kwijt waren. Bladella beperkte zich aanvankelijk ( noodgedwongen) tot verdedigen. Diverse kansen voor van Rijswijk en van Doormaal werden door Nick Vermeiren prima verwerkt. De duelkracht van de mannen uit Hilvarenbeek was groot, stevig maar fair. Het engeltje op de lat van onze keeper deed keurig zijn werk: twee ballen op de lat, wederom van van Rijswijk. Ze zeggen weleens dat je geluk afdwingt. Dat was deze avond zeker het geval. Over spanning hadden de toeschouwers zeker niet te klagen; er ontspon zich een zeer vermakelijke strijd. We moesten tot de 35ste minuut wachten vooraleer Cas Vosters de eerste echte kans kreeg. En warempel een minuut later de tweede. Hij kreeg hem er echter niet in. Hilvaria kreeg ook kansen via Hendriks en ('t wordt saai ) van Rijswijk.

De grootste meevaller voor Bladella kreeg invaller Robbert Spooren, maar hij vergat de voorzet in te koppen. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. In minuut 48 knijpen de Schippersmannen de billen nog bij elkaar als de bal via de kruising van lat en paal over het doel verdwijnt. Na 5 minuten blessuretijd fluit de man in het zwart voor het einde van de wedstrijd. De eindstand zegt 1 – 1, wat betekent dat Bladella dichterbij het tweede periodekampioenschap is en dat de Hilvarianen hun ongeslagen status kwijt zijn. A.s. zondag wacht alweer de derde thuiswedstrijd deze week. Hopelijk zal het dan niet zo moeilijk worden tegen Nieuw Woensel, terwijl Hilvaria zich op mag maken voor hun volgende klus tegen onze geelzwarte buren.