Reusel Sport woedend na strafschop tegen Bladella

Bewonderingswaardig, want de jonge leidsman had er persoonlijk voor gezorgd dat Reusel Sport een 1-0 nederlaag leed tegen aartsrivaal Bladella. "Hij ziet als enige een overtreding van onze doelman en legt de bal op de stip. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, maar krijgt er wel een."
Even verderop was zijn collega Huub Vermeulen wel zo eerlijk om de woorden van La Vallette te onderschrijven. "Het was een hele slechte wedstrijd, op een dramatisch veld. Met de 0-0 had iedereen wel kunnen leven en ik denk dat wij vandaag de gelukkigste waren. Ik kan me de frustratie van Reusel Sport wel voorstellen. Wij krijgen een strafschop, wel of niet terecht laat ik in het midden, maar zij hadden er misschien ook wel eentje kunnen krijgen. De scheids geeft hem echter niet en dan begrijp ik de boosheid van Harry en zijn spelers wel."
De Bladella-trainer doelde op een situatie net voor het einde van de wedstrijd, toen een speler van Reusel Sport onderuit ging in het strafschopgebied. Iedereen van geelzwart schreeuwde om een strafschop, maar Baars zag er niets in. Doelman Nick Vermeiren van Bladella: "Volgens mij was het een ongelukkige glijpartij, maar hij kan 'm ook zo maar geven. Ach, er waren wel meer momenten waarover je kunt discussiëren. De gele kaarten bijvoorbeeld en wellicht had hij ook wel rood moeten trekken. Het was in ieder geval een hele matige derby. Weinig goed voetbal en weinig kansen."

Simpel
Al bij al dus een heel teleurstellende derby, die eigenlijk nooit echt aantrekkelijk werd. In de eerste helft was Reusel Sport nog de minst slechte ploeg. Zonder dat er serieuze kansen vielen te noteren. Pas in de 42ste minuut verscheen er voor het eerst een speler vrij voor het doel. Het was nota bene verdediger Kevin van Limpt van Reusel Sport. Zijn rollertje was echter een simpele prooi voor doelman Vermeiren. Meteen in de tweede helft was diezelfde speler weer dicht bij een treffer, maar was net te laat op een scherpe vrije trap van Ralf Lavrijsen. In de tegenaanval moest doelman Paul Dijkmans van Reusel Sport redding brengen op een venijnig schot van Ibou Bot.
Even hadden de pakweg duizend bezoekers de hoop dat de strijd nu zou ontbranden, maar zij kwamen bedrogen uit. Het leek slechts een oprisping en het duel werd eerder slechter dan beter. In de 75ste minuut was er een enorme kans voor Bladella. Een voorzet van Niels Krekels viel bij de tweede paal precies op het hoofd van Tom Maas, maar de boomlange verdediger kopte de bal over het doel. Waar iedereen zich al lang had verzoend met een gelijkspel, zag de scheidsrechter in de 78ste minuut een strafschop in een botsing tussen Dijkmans en Krekels. Max Jansen was vervolgens de gevierde man bij Bladella en schoot vanaf elf meter onberispelijk in.

Veldheer
In het laatste kwartier probeerde Reusel Sport de schade nog beperkt te houden, maar het was de ploeg van La Vallette niet gegund. Vermeiren heerste als een veldheer over zijn strafschopgebied en toen ook scheidsrechter Baars weigerde zijn medewerking te verlenen, was het een verloren partij voor geelzwart. Na afloop dreigde nog een opstootje te ontstaan tussen enkele spelers, maar La Vallette sommeerde iedereen naar binnen en stond daarna als een heuse uitsmijter voor de kleedkamerdeur. 'Even afkoelen' was het devies. Al hadden ze daar bij Bladella, om begrijpelijke redenen, minder boodschap aan...

Bladella: 1. Nick Vermeiren, 2. Teun Grimbergen, 3. Max Jansen, 4. Tom Maas, 5. Rob van den Boom, 6. Pim van Erp (15. They Lauwers), 7. Rob Wouters, 8. Stijn Wouters, 9. Niels Krekels, 10. Ibou Bot (13. Roy Vosters), 11. Bart de Jong (12. Niek Janssen).

Reusel Sport: 18. Paul Dijkmans, 2. Rick Dierckx (9. Tuur de Laat), 3. Kevin van Limpt, 5. Max Jansen, 6. Mark Faes, 8. Brahim Hassounfi, 10. Ralf Lavrijsen, 11. Jim Daniels, 12. Dave Hermans (15. Wout Vosters), 14. Steef Vosters, 16. Nick Wouters.