Bergeijk verdienstelijk onderuit tegen FC Eindhoven

Namens de Blauw-Witten scoorden Collin Seedorf (2x), Stevy Okitokandjo, Shadrach Eghan en Maurits de Baar. Voor de thuisploeg redde Huib Gijsbers de eer.
Zoals verwacht domineerde FC Eindhoven in het duel, maar duurde het lang voor de eerste treffer viel. Stagespeler Stevy Okitokandjo raakte in het eerste kwart van de wedstrijd tot tweemaal toe de lat. In de 41e minuut was hij wel succesvol. Na een actie van Elton Kabangu, die op doelman Daan Bauhaus stuitte, schoof hij de bal uit de rebound binnen: 0-1. Nadat Elton Kabangu vlak daarna net naast schoot was het in de 44e minuut opnieuw raak. Collin Seedorf knikte de aansluitende hoekschop van Rochdi Achenteh prima binnen: 0-2.

In de tweede helft kwam Guy Smit in het veld als vervanger van Ruud Swinkels. Als snel moest de goalie een tegentreffer incasseren. Huib Gijsbers scoorde namens Bergeijk de 1-2 van dichtbij. Vlak daarna raakte Elton Kabangu de paal en maakte de goed keepende Daan Bauhaus een mooie redding op een afstandsschot van Jay Idzes. In de 56e minuut bracht David Nascimento negen verse krachten in het veld. Uitgerekend de enige speler die nog vanaf het beginsignaal in het veld stond, Collin Seedorf, bracht de stand op 1-3. Twaalf minuten voor tijd scoorde invaller Shadrach Eghan met een iets van richting veranderd schot de vierde treffer voor FC Eindhoven. Nadat Daan Bauhaus Damien Marie van het scoren hield werd het alsnog 1-5. Jeugdspeler Niels Raaijmakers ging goed door op links en zette goed voor op Maurits de Baar. De rechtsbuiten schoot hard raak.
In de slotfase waren Alessio Carlone en Jarno Janssen dicht bij een doelpunt, maar de score werd niet meer opgevoerd.

Dinsdag speelt FC Eindhoven een oefenwedstrijd tegen het Duitse KFC Uerdingen. Dit duel wordt gespeeld op het sportcomplex van SC Salina 08 Barmen e.V. in Jülich-Barmen en begint om 19.00 uur.

RKVV Bergeijk - FC Eindhoven 1-5 (0-2): 41. Stevy Okitokandjo 0-1, 44. Collin Seedorf 0-2, 49. Huib Gijsbers 1-2, 58. Collin Seedorf 1-3, 78. Shadrach Eghan 1-4, 86. Maurits de Baar 1-5.