logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Mark de Wit, John Termeer en Mike Smit naar De Bocht’80

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joey van Otten (Riethoven)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 maart 2019 | 2e klasse F

Beerse Boys - Rood Wit V: 3-0


Deel dit bericht:


Beerse Boys boekt belangrijke zege op Rood Wit V

Ondanks het stormachtige weer werd besloten toch een aanvang te maken met de thuiswedstrijd van Beerse Boys tegen een van de naaste concurrenten, Rood Wit uit Veldhoven. Hoewel het spel lastig gespeeld kon worden en de wind van grote invloed was, werd de wedstrijd uitgespeeld. Dankzij een snel doelpunt van Jannes Mulders moest Rood Wit de hele wedstrijd tegen een achterstand en de wind opboksen. Dat leverde weinig echte kansen op, maar ook een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd. Het tweede Beerse doelpunt van Daan Mulders viel ruim een kwartier voor tijd en toen was de strijd wel gestreden. Behalve de 3-0 van Jannes Mulders kwamen er meer kansen om de score op te voeren, maar die bleven onbenut.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Beerse Boys op voorsprong via Jannes Mulders. Na een reeks missers in de Rood Wit verdediging kon hij al in de eerste minuut de 1-0 over de lijn werken. Rood Wit V moest op zoek naar de gelijkmaker, maar met de straffe wind diagonaal over het veld was het lastig voetballen. Een duidelijk veldoverwicht voor de bezoekers leidde nauwelijks tot kansen. Vlak nadat verdediger Stijn van Heerbeek van Beerse Boys geblesseerd moest afhaken was Rood Wit wel dicht bij een doelpunt, maar de diagonale lage schuiver in de 38e minuut ging voorlangs.

Door onderbrekingen voor blessurebehandelingen kwamen er in de eerste helft 5 minuten extra tijd bij en in de laatste daarvan scoorde Rood Wit wel, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd en daar was niet iedereen het mee eens.

Ook in de tweede helft bleef Rood Wit de aanval zoeken, op jacht naar de gelijkmaker. Maar de Beerse doelman Rob Wilborts bleef in alle situaties de baas in zijn doelgebied. In de 67e minuut belandde een schot boven op de lat, maar meer gevaar was er niet te duchten. Beerse Boys loerde op de counter, maar de wind maakte een goede uitvoering niet eenvoudig. In de 73e minuut kreeg Jannes Mulders op rechts veel ruimte en kon met de bal oprukken en op tijd zijn broer Daan voor het doel bereiken. Die leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar rondde met een mooie lob over de uitgekomen doelman Smulders toch beheerst af: 2-0. Het geloof leek uit de Veldhovense ploeg te verdwijnen, want nu kreeg Beerse Boys wat meer aanvallende mogelijkheden. Voor zover dat al niet het geval was besliste Jannes Mulders in de 79e minuut de wedstrijd. Bij een aanval wilde hij de bal vlak voor het Rood Wit doel naar binnen spelen, maar maakte een een-tweetje met een tegenstander en kon toen in de korte hoek raak prikken: 3-0. Dat bleek de eindstand, want Pepijn van Spreuwel raakte bij een doelpoging de buitenkant paal. Er werden over en weer wat domme gele kaarten gepakt, maar Batuhan Gunuc van Rood Wit sloeg wat dat betreft alles door in de 89e minuut met een gestrekt been gevaarlijk in te komen en een terechte rode kaart te incasseren.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Stijn van Heerbeek (37. Dennis Schapendonk), Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Bart den Otter; Daan Mulders (78. Lars van de Sande), Jannes Mulders (90+1. Niek van Gestel), Pepijn van Spreuwel

Rood-Wit maakt het zichzelf moeilijk (verslag Rood Wit V)

Voor verscheidene scheidsrechters was de hevige storm (code oranje) een goede reden om tot afgelasting over te gaan. Echter, in Middelbeers werd om half drie op het kunstgrasveld toch afgetrapt tegen Beerse Boys. Later bleek dat de wind direct invloed had op het veldspel en op de doelpunten.

En weer kwam Rood-Wit zeer vroeg – binnen 120 seconden – op achterstand. Onbegrijpelijk! Twee verdedigers plus de doelman maakten inschattingsfouten om de bal weg te werken waardoor Beerse Boys-speler Jannes Mulders eenvoudig de bal in het lege doel kon schieten. Het creëren van kansen en het maken van doelpunten is voor de veldhovenaren niet het sterkste punt dit seizoen. Dat werd zondagmiddag zeker niet beter mede door de moeilijke weersomstandigheden. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Jan van Hout op aangeven van Mark van Doorn de gelijkmaker maar het doelpunt werd – mede door het vlagsignaal van zijn assistent – door de leidsman wegens buitenspel afgekeurd. Dat dit een zeer discutabele beslissing was bleek wel op weg naar de kleedkamer waar over en weer functioneringsgesprekken werden gevoerd. De VAR zou ongetwijfeld helderheid hebben geboden…

Evenals in de eerste helft gingen de bezoekers ook in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar scoringskansen bleven helaas achterwege. Roodwitter Jan van Hout was in minuut 70 dichtbij de 1-1 maar zijn harde afstandsschot had meer verdiend dan via bovenkant lat het vangnet in. Vijf minuten hierna viel het spreekwoordelijke doek. Bart Driessen speelde de bal terug op de keeper maar door de harde wind viel de bal stil en werd simpel opgepikt door Beerse Boys-speler Jannes Mulders die de bal breed legde op zijn medespeler Daan Mulders die wederom eenvoudig de 2-0 aantekende. Kort hierna werd het zelfs nog 3-0 door Jannes Mulders. In de slotfase werd het duel nog ontsierd door een direct rode kaart voor Roodwitter Giovanni van Bladel.   

De komende drie duels worden allen thuis gespeeld. Het eerste duel is tegen Braakhuizen op zondag 17 maart.

Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Batuhan Günüç Michael Damman (46. Jordy Maes), Mark van Doorn, Davy Brugman, Stef Schellekens, Mike Meulenbroek (23. Giovanni van Bladel), Bart Driessen en Jan van Hout (88. Jaeremi Drijvers).

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png