ACHT, SBC, Bladella en Braakhuizen naar finale.

Gestel is na de 1-5 nederlaag thuis tegen Madese Boys gedegradeerd naar de 2e klasse. Waar de Eindhovenaren afgelopen week tegen FC Eindhoven/av een mooi resultaat behaalde ging het in de tweede wedstrijd van de nacompetitie genadeloos onderuit.

Bladella – BMC 2 - 0

Bladella gaat door voor de promotie
In een spannende wedstrijd hield de thuisploeg met twee doelpunten door individuele acties het uitzicht op de promotie levend. Zondag komt in Geldrop de kans om de overstap naar de tweede klasse echt waar te maken.

De kleine generaal
Huub Vermeulen had zijn strijdplan uitgedacht en goed doorgesproken: elf van zijn beste mannen stonden om half drie klaar voor de aftrap om het sterk geachte BMC tactisch, technisch en conditioneel weerstand te bieden. De basis van het blauwwitte team was een solide defensie: de imponerende Nick Vermeiren in doel, op rechts terriër en aanvoerder Teun Grimbergen, centraal stabiel Tom Maas en Max Jansen en op links de jonge maar degelijk spelende Niek Janssen. Het middenveld met Cas Vosters, Stijn Wouters, Anel Selimovic en Joep van de Ven werd gevraagd de acties van de vijand te ontregelen en hen van het Bladella-doel weg te houden. De twee snelle voorwaartsen Ibou Bot en de onvermoeibare Bart de Jong konden rekenen op lange ballen en zouden indien mogelijk de opbouw van de gasten van in het begin moeten storen. Zo had de kleine generaal het bedacht...

Een goede eerste helft
Na een onrustig begin, de belangen waren groot, trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Met een afstandsschot zorgde Anel Selimovic in de 17de minuur al voor de 1 – 0. Boven de zwaaiende hand van de kleine doelman Jesper Langenhuizen ketste de bal tegen de onderkant van de lat en plofte toen duidelijk achter de doellijn. Even later ging een kopbal van Tom Maas vlak over het doel van BMC en eindigde een vrije trap van Bart de Jong in de muur. Na een half uur was er de eerste gevaarlijke tegenstoot van de roodwitte gasten. Aan de andere kant zorgde een verdedigingsfout ervoor dat Ibou Bot een mooie kans kreeg maar zijn schot zeilde over. Daarna kreeg Ibou een gele prent te zien, vlot gegeven door de overigens goed leidende Teun Martens uit Luijksgestel. Bladella bleef gevaarlijk door de beweeglijke spitsen Ibou en Bart. De laatste kreeg net vóór rust de kans de score te verdubbelen na een fraaie diagonale pass van Teun Grimbergen maar de doelman van BMC ging goed naar de hoek.

Toch een ander strijdplan?
Dezelfde elf kwamen na rust bij Bladella weer in het veld; er leek geen reden om het tactisch plan te veranderen. Maar tegenstander BMC had besloten zijn kampement op te slaan op de speelhelft van Bladella en zich er niet meer te laten verdrijven. Nu begon daarom een half uur waarin doelman Nick Vermeiren zich geweldig kon onderscheiden en was het ook bij de viermans defensie 'alle hens aan dek'. In de 57ste minuut zorgde een misstap van Tom Maas ervoor dat de blauwwitte fans de adem inhielden en Bram Verhoeven zo maar ineens een fraaie schietkans kreeg. Hij faalde waardoor de bal net aan de verkeerde zijde, voor hem, langs het doel verdween. Wat moest er bij Bladella gebeuren? De kleine generaal paradeerde langs de zijlijn en speurde naar een oplossing. In de 63ste minuut werd een doelpunt van BMC terecht afgekeurd. Dat was het signaal om het plan te veranderen. De overigens goed spelende Joep van de Ven moest plaatsmaken voor de meer defensieve Pim van Erp. In de 73ste minuut was BMC toch weer kort bij een eerste doelpunt maar de voet van doelman Nick redde in extremis.

En opa Vosters heeft genoten...
Om de oude voetbalwet maar weer van stal te halen: BMC bleef aanvallen maar het was Bladella dat er met de buit vandoor ging. In de 78ste minuut soleerde Cas Vosters vanaf het middenveld vlot door de defensie van BMC, daar is Cas goed in, en hij schoof,schijnbaar moeiteloos de bal vanaf ongeveer 11 meter in de rechter benedenhoek. Even daarna was er voor Cas een publiekswissel en glunderend keek de matchwinner van deze zo belangrijke wedstrijd naar zijn opa op de applaudisserende tribune. BMC begreep nu dat er in deze wedstrijd geen kans meer op promotie te behalen viel. Daardoor kregen de Blaldella-invallers They Lauwers en Niels Krekels nog de kans om een goaltje mee te pikken maar dat lukte niet. Dat zou van het goede ook teveel zijn geweest.

De kleine generaal gaat door
De Bladella-staf kan tevreden zijn: winst vorige week in de wedstrijd tegen Wilhelmina Boys, nu een mooie en verdiende overwinning op BMC en volgende week de gelegenheid om Braakhuizen nog eens aan te pakken. Dit Geldropse team speelde net als Bladella afgelopen seizoen in de derde klasse D. Thuis won Bladella in één van zijn beste wedstrijden met 3 – 1. Maar de uitwedstrijd werd kansloos en met wat geluk máár met 1 - 0 verloren. Daarom zal er deze week weer flink gebroed worden op een passend strijdplan dat voor het Bladelse vaandelteam de overgang naar de tweede klasse kan opleveren.

FC Engelen - Braakhuizen: 1-3

Braakhuizen plaats zich voor finale
Braakhuizen heeft zich geplaatst voor de finale voor promotie naar de 2e klasse door een 1-3 overwinning op fc Engelen door doelpunten van Myron Jourdain, Tolga Ozkan en Ibrahim Sanatci.

Stadion de Vliert
Plaats van handeling voor deze wedstrijd was het stadion van fc Den Bosch daar het sportpark van fc Engelen bezet was.
Een mooie entourage voor deze belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die toen de wedstrijd in gang werd gezet een beginfase kende waarin beide ploegen aftastend begonnen. Na een minuut of tien drukte Braakhuizen steeds meer haar stempel op de wedstrijd en in de 13e minuut viel er de eerste kans van de wedstrijd te noteren voor Ralf van Beek na een goede aanval van Braakhuizen. Braakhuizen was de baas op het veld en kwam in de 23e minuut logischerwijs op voorsprong. Na een goede assist van Remon Bruinen kwam Myron Jourdain in de zestien in balbezit, gebruikte zijn lichaam prima en rondde resoluut af. Typerend voor deze eerste helft was wel het feit dat fc Engelen er niet in slaagde een behoorlijke kans uit te spelen en daar Braakhuizen er kort voor rust tot tweemaal toe niet in slaagde de voorsprong te vergroten, gingen beide ploegen met een 0-1 voorsprong voor de roodzwarten naar de thee.

Spannende tweede helft
In deze tweede helft probeerde fc Engelen meer druk naar voren te geven, had hierdoor meer spelaandeel echter kwam de ploeg nog niet tot kansen. In de 60e minuut hielden de roodzwarten de adem in toen er zich voor het doel van Braakhuizen doelman Youri van Tilburg een scrimmage afspeelde waaruit de doelman toch als overwinnaar uit te voorschijn kwam. Kort hierna sloegen de roodzwarten na een goede aanval opnieuw toe, Tolga Ozkan verzilverde een voorzet van Ralf van Beek en zette de 0-2 op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld. In de 79e minuut bracht fc Engelen de spanning terug door een doelpunt wat eigenlijk een beetje uit de lucht kwam vallen. En dus ging de ploeg uit Engelen er vol voor met als gevolg dat er veel ruimte voor Braakhuizen kwam, wat in de 89e minuut door invaller Ibrahim Sanatci afgestraft werd. Na een afgeslagen corner waarbij de doelman van fc Engelen was meegegaan, veroverde hij de bal omspeelde een tegenstander en behield het overzicht door de bal van grote afstand in het verlaten doel te plaatsen. Hij legde hiermee de 1-3 eindstand vast en dus mag de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot zich gaan opmaken voor de finale op 17 juni thuis tegen Bladella dat BMC uitschakelde.
Hopelijk kunnen de roodzwarten deze nacompetitie winnend afsluiten en zichzelf bekronen voor een heel behoorlijk seizoen.

Opstelling Braakhuizen:
Youri van Tilburg, Robin Sweegers, Remon Bruinen, Tolga Ozkan, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Romano ter Linden, Ralf van Beek, Mike de Meij( 89e Ibrahim Sanatci), Thijs Scheenloop en Anthony de Haan.

Vessem - Schijndel: 2-6

Vessem afgetroefd door Schijndel
Op deze zonnige middag stond de wedstrijd Vessem - RKSV Schijndel/De Wit op het programma. De inzet voor deze 2e van 3 wedstrijden nacompetitie was een plek in de derde klasse te behalen ( Vessem) of behouden ( Schijndel). In 2015 speelde Schijndel nog in de hoofdklasse en Vessem in de 5e klasse. Klein Duimpje tegen De Reus zou je dus kunnen concluderen.

Onder de indruk was Vessm in het begin van de wedstrijd zeker niet. In de eerste minuut kreeg het 2 corners. Zonder gevaar. De corner in de vijfde minuut van Schijndel had wel resultaat. De kopbal op doel werd prachtig weggetikt door doelman Marijn van Rooy, maar de bal belandde voor de voeten van Brent Bummel die van dichtbij in schoot.0-1. Ondanks het feit dat er voor de eerste ingelaste drinkpauze geen gevaarlijke momenten voor de doelen waren, was het spel toch bijzonder interessant voor het in grote getale opgekomen publiek. De meest effectieve ploeg in de eerste helft, maar na later bleek ook in de 2e helft, was Schijndel. Een bal op de hoek van de 16 meter-lijn werd bekwaam ingeschoten door de nummer zeven Stan Guns 0 - 2.
In de 45 minuut was Vessem dicht bij een doelpunt. Een vrije trap aan de zijkant van het 16 meter gebied van Toon van Sambeek werd ingedraaid naar de eerste paal. De bal werd ter nauwernood van de doellijn gered door de verdediging van Schijndel. Vlak voor de thee bleef Vessem drukken. Een schot van Thomas Maas werd gered door doelman Timo de Louwere van Schijndel. Een volgende aanval van Vessem volgde. Op links werd een bal voorgezet door Hein van Diessen op broer Frans, die de bal direct op de pantoffel nam en rakelings over de kruising schoot. Ruststand 0 - 2.

De efficiëntie van Schijndel hield aan. Dit resulteerde in minuut 52 in de 0 - 3. Kaij de Visser nam de bal aan op de hoek van de 16 meter-lijn en haalde ongenaakbaar uit in de verre hoek. De tegenstoot van Vessem volgde 2 minuten later. Op rechts zette Frans van Diessen goed door en schoot de bal in de verre hoek binnenkant paal. 1 - 3. Die zelfde Frans van Diessen scoorde 2 minuten later weer maar deze bal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Stan Guns was enkele minuten later weer dicht bij een doelpunt voor Schijndel, ware het niet dat doelman van Rooy de bal met een atletische bewegingen uit het doel hielt. Het spel golfde in deze fase op en neer. Frans van Diessen dolde de linkback van Schijndel, zette voor vanaf de achterlijn en Bram Dekkers schoot vervolgens met de binnenkant van de voet net over het doel. Het spelbeeld bleef het zelfde. Twee gelijkwaardige teams, echter een dodelijk effectief Schijndel. 1 - 4 Het was een uitgespeelde kans van Schijndel. Na terugleggen scoorde Kaij de Visser het 4e doelpunt voor de gasten. Vessem kon daarna geen vuist meer maken en incasseerde het 5e doelpunt van de voet van Bart de Wit. De thuisclub probeerde het nog tegen beter weten in. In de 84e legde Jaap van Diessen de bal mooi voor de voeten van Thomas. Zijn schot ging echter over het doel. De overtuigende overwinning van Schijndel werd kracht bijgezet door een doelpunt van Stan Guns. De eer van het laatste doelpunt ging naar de thuisclub. Een mooie voorzet van Erik van Aken werd even bekwaam afgewerkt door Jaap van Diessen eindstand 2-6.

DVG - ACHT: 1-2

ACHT bereikt finale nacompetitie
Acht maakte het spel maar kwam tegen de verhouding met 1-0 achter. In de 35e minuut was het Bas van Houtum die alert reageerde op een rebound na een afstandsschot en bracht DVG op voorsprong. Acht gaf binnen 2 minuten antwoord. Indy Wouterse won een duel rond de middenlijn en zette direct aan voor een rush. Via een steekpass bediende hij Daniël Verkerk die uit de draai de gelijkmaker binnenschoot. In de 59e minuut werd Melvin van der Groen door Bart van den Hurk de hoek ingestuurd. Diens voorzet werd door opnieuw Daniël Verkerk die voor zijn directe tegenstander kwam ingeschoten. Dit betekende een 1-2 voorsprong voor Acht. Even later werd de wedstrijd voor lange tijd gestaakt wegens een nekblessure van Bas van Houtum van DVG. Nadat deze speler met de ambulance was afgevoerd werd de wedstrijd voor nog 12 minuten hervat. DVG nam met 10 spelers alle risico's en Acht kwam nog een paar keer goed weg. Zelf verzuimde Acht de 3e treffer te maken zodat het tot de laatste minuut spannend bleef. Acht trok de voorsprong over de streep en treft nu in de finale Schijndel.

SCR – SBC 0-1

SBC met kunst en vliegwerk naar finale
In het Gelderse Rijswijk behaalde SBC een verdiende maar benauwde overwinning op SCR. In de eerste 45 minuten kreeg SBC mogelijkheden genoeg om te scoren, doch men wist de geboden kansen niet te benutten. Daarnaast was de thuisploeg gevaarlijk via de counter. Ruststand 0-0. De opening na de pauze was voor SBC, maar toch gingen weer vele kansen verloren. De enige en winnende treffer viel 20 minuten voor tijd. Op links ging Laszlo Vonk goed door en trok hij vanaf de achterlijn de bal voor doel. Aanvoerder Dirk van Eck was attent en nam de bal op ene op de pantoffel, 0-1. In de slotfase kroop SBC nog enkele keren door het oog van de naald.

Met kunst en vliegwerk werd de overwinning over de streep getrokken. Zondag a.s. staat in Tilburg de wedstrijd SV Gudok –SBC op het programma.