ACHT - Hoogeloon: 3-4

Hoogeloon startte furieus aan de wedstrijd. Al in de 2e min. ging de bal op de stip toen Sjoerd de Laat nogal makkelijk naar de grond ging. Yannick Sol maakte geen fout 0-1. Slechts 4 min. later ging weer Sjoerd de Laat alleen op doelman Rico de Veld af maar de Acht goalie voorkwam de 0-2 met een knappe reactie. Hierna herpakte Acht zich en kreeg meer balbezit. Het duurde tot de 28e min. voordat Acht een kans kreeg op de gelijkmaker toen Roy Roestenburg alleen op keeper Roy Bruininx af ging maar zijn schot ging over. In de 32e min. was het wel raak toen Sander van de Heuvel een penalty kon binnen schieten na een handsbal van Rik Michielse, 1-1. In de 40 min. kwam Acht zelfs op voorsprong toen Roy Roestenburg hard kon binnen koppen na een voorzet op maat van Yannick Vunge, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam Acht al in de 56e min op 3-1 door Roy Roestenburg, die na een knappe  individuele actie van Nigel van Schijndel zijn voorzet weer kon binnen koppen. Deze achterstand trok Hoogeloon in slechts 4 min. weer recht. Eerst was er een penalty na een duwfout van Pieter van Kemenade die vanaf 11 meter werd benut door Yannick Sol, 2-3. En slechts weer 2 min. later schoot dezelfde speler, een vrije trap vanaf 20 meter, feilloos in het kruis, 3-3. Net toen 2 ploegen dachten genoeg te hebben aan een gelijkspel besliste de koploper de wedstrijd toch nog in hun voordeel. Het was Niels luyten die in de 79e min. door de verdediging van Acht soleerde en Sjoerd de Laat in staat stelde om de 3 punten toch mee naar Hoogeloon te nemen, 3-4.

Krappe overwinning van Hoogeloon op Acht (verslag Hoogeloon)
Het is altijd weer afwachten hoe men uit de winterstop komt. Het was niet altijd even goed, maar na een 3-1 achterstand toonde Hoogeloon zijn weerbaarheid en won uiteindelijk verdiend met 3-4.

Al na twee minuten spelen wees de arbiter naar de stip. Sjoerd de Laat leek te gaan scoren, maar werd binnen de zestien naar de grond getrokken. De toegekende strafschop werd door Yannick Sol verzilverd. Vijf minuten later werd Sjoerd de Laat prima weggestuurd door Jordy Bruininx en kon hij alleen op de doelman af om vervolgens tegen de uitgekomen doelman te schieten. Een vrije trap van Yannick Sol werd eveneens door doelman Rico de Veld gekeerd.

In de 27ste minuut kwam Hoogeloon goed weg na een snelle uitbraak van Acht. De lob van Roestenburg ging echter rijkelijk hoog over. In de 31ste minuut kwam de thuisclub alsnog langszij. Na een handsbal ging de bal op de stip en Sander van den Heuvel maakte geen fout en stond het 1-1. Vijf minuten voor rust glipte Van Schijndel op rechts door de verdediging en gaf prima voor, waar Roy Roestenburg met een kopbal de thuisclub op voorsprong zette, wat tevens de ruststand betekende.

In de tweede helft ging het spel op en neer en in de 55ste minuut werd het onterecht 3-1. Een duidelijke buitenspel werd door de arbitrage weggewuifd en mocht Roestenburg zijn tweede treffer laten noteren. Hoogeloon moest nieuwe krachten aanspreken en deed dat ook. In de 60ste minuut ging na een handsbal de bal wederom om de stip en weer gaf Yannick Sol de doelman geen kans, 3-2. Vijf minuten later kwam de gelijkmaker. Een toegekende vrije trap net buiten de zestien werd door Sol weergaloos in de kruising geschoten en liet daarmee zijn derde aantekenen. Niels Luyten kreeg ook nog een aardige kans, maar schoot van grote afstand langs het verlaten doel. Met nog 12 minuten op de klok werd het 3-4. Met een geweldige actie ontdeed Niels Luyten zich van zijn directe belager en bediende Sjoerd de Laat die fraai de winnende binnen schoot. Acht probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar de gasten uit Hoogeloon speelde de wedstrijd solide uit en weer gingen de drie punten mee naar Hoogeloon.