Topper tussen SC Susteren en Mierlo Hout eindigt onbeslist

Op een zonnig Sportpark Suëstra stond zondagmiddag de topper tussen de nummers twee en drie van de ranglijst op het programma. De verwachtingen bij beide ploegen waren hooggespannen, zowel Sportclub Susteren als Mierlo-Hout hadden de voorgaande wedstrijd met winst afgesloten en allebei de ploegen roken de koppositie.  Zover kwam het niet, door het gelijke spel in deze topper en de winst van de concurrentie blijft de spanning in de 1e klas F te snijden.

Het was Susteren dat fel aan de wedstrijd startte en probeerde de gasten direct onder druk te zetten. Nadat Susteren in de beginfase van de wedstrijd een goede kans krijgt op de openingsgoal maar de inzet net voorlangs het doel van Mierlo-Hout over de achterlijn ziet verdwijnen is het Mierlo-Hout dat toeslaat en uit het niets op een 0-1 voorsprong komt. Het is spits Milan van Loon die in zijn debuutwedstrijd de score op een miraculeuze opent, een voorzet wordt door hem met de borst achter de verbouwereerde keeper van Susteren gewerkt.

Sportclub Susteren blijft daarna de aanval zoeken zonder direct gevaarlijk te worden voor het doel van Milan Lebens, Mierlo-Hout gunt Susteren de bal en blijft op het lastig te bespelen veld loeren op de counter.

Net voor rust is het dan opnieuw dezelfde van Loon die in bal bezit komt net buiten de zestien meter van de thuisploeg, hij speelt zichzelf goed vrij en rondt dan fraai af en zet de 0-2 op het scorebord. Gezien de kansenverhoudingen op dat moment een zeer terechte score. Nadat keeper Lebens kort voor rust Susteren van de aansluitingstreffer houdt is het in de tegenstoot Mierlo-Hout dat de wedstrijd definitief in het slot had kunnen schieten. Een voorzet vanaf rechts hoeft alleen maar ingekopt te worden maar nu is het dezelfde van Loon die de bal mist en de kans niet weet te verzilveren.

Toch is het Sportclub Susteren dat nog voor rust de aansluitingstreffer maakt, een ongevaarlijk ogend afstandsschot vanaf 20 meter krijgt op het slechte veld van Susteren wel een hele rare stuit mee waardoor de goed keepende Lebens kansloos achterblijft en de bal in het doel ziet verdwijnen.

In de tweede helft is van goed voetbal steeds minder sprake, beide ploegen knokken om iedere bal en elke meter. Het is Susteren dat op zoek gaat naar de gelijkmaker en Mierlo-Hout dat probeert de voorsprong te verdedigen. In de 58e minuut is het dan de thuisploeg die de gelijkmaker op het bord zet, een lange bal van achteruit wordt door de verdediging van Mierlo-Hout slecht verwerkt en de linker aanvaller van Susteren maakt direct gebruik van de geboden kans en schiet de 2-2 tegen de touwen.

Het is uiteindelijk Mierlo-Hout dat zich in het tweede gedeelte van de wedstrijd  het meest gelukkig mag prijzen met het gelijke spel als eindstand. De thuisploeg krijgt nog twee hele grote kansen in het restant van de wedstrijd die beide door keeper Lebens van Mierlo-Hout onschadelijk worden gemaakt.

Over de gehele wedstrijd is de 2-2 eindstand een prima afspiegeling en blijven beide ploegen met dit resultaat meestrijden om de titel. Volgende week wacht voor Mierlo-Hout opnieuw een zware tegenstander, De Ster uit Stein komt dan op bezoek in Mierlo-Hout en willen de Helmonders mee blijven strijden om de titel zal die wedstrijd omgezet moeten worden in 3 punten.