Overzicht kwartfinale Districtsbeker. SV Laar schrijft opnieuw historie

De halve finalisten van het districtsbekertoernooi zijn bekend. Tevens zijn de tickets voor het KNVB/bekertoernooi vergeven.

(Door Peter Bussers) De meest opvallende ploeg in die Halve Finale is tweedeklasser SV Laar. Het team uit Weert blijft maar historie schrijven. Na twee opeenvolgende kampioenschappen, waardoor het promoveerde van de 4e Klasse naar de 2e Klasse, en een record aantal ongeslagen wedstrijden, welke dit seizoen werd beëindigd door Reusel Sport, wist SV Laar zich vanmiddag te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker en de KNVB Beker.

Vorig seizoen werd SV Laar nog uitgeschakeld door de toenmalige vierdedivisionist en latere kampioen SV Meerssen (3-1). Dit seizoen maakte het allereerst enorm veel indruk in de groepsfase door o.a. eersteklasser RKSV de Ster met 7-0 te vernederen. SV Laar scoorde in die groepsfase maar liefst achttien keer in drie wedstrijden en bleef daarna ook in de knock-out fase veelvuldig het net vinden. Zo won het met 3-5 bij Sportclub Leeuwen en met 8-1 van Eikenderveld.

In de vierde ronde nam de tweedeklasser het op tegen eersteklasser SHH. Laar stond lange tijd met 1-0 voor maar zag de eersteklasser in blessuretijd op gelijke hoogte komen. SV Laar was na strafschoppen vervolgens de betere. Hetzelfde gebeurde vandaag ook. Laar nam in de 46e minuut een 1-0 voorsprong tegen tweedeklasser GSV’28 door een doelpunt van Jordi Beelen. In de 95e minuut kwam vervolgens de nummer vier van de 2e Klasse F op gelijke hoogte. Maar zoals tegen SHH was ook nu SV Laar de beste in de strafschoppenserie (6-5) waardoor het in de halve finale mag uitkomen tegen vierdedivisionist UDI’19.

ZSV geeft voorsprong weg tegen DAW
SV Laar is overigens niet de enige tweedeklasser die zich wist te plaatsen voor de halve finale. Ook DAW schreef historie door haar wedstrijd met 3-2 te winnen van eveneens tweedeklasser ZSV uit Zeilberg.

ZSV kwam tot twee keer toe op voorsprong. In de 27e minuut scoorde Koen Kuunders uit een strafschop de 0-1 en Thijs Bouwmans in de 58e minuut de 1-2 nadat DAW vlak na rust op gelijke hoogte was gekomen. Zo’n tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte middels een strafschop. De spanning was groot in de slotfase. Zo was ZSV tweemaal dicht bij de 2-3 maar kreeg DAW in de 91e minuut een strafschop toegekend. Deze werd tot grote opluchting van de meegereisde supporters gemist maar nauwelijks een minuut later viel dan toch nog de 3-2 voor de nummer drie van de 2e Klasse E.

Vierdedivisionist EVV Echt naar Schaijk
De tegenstander in de halve finale van tweedeklasser DAW, die zich dus voor het eerst in de historie wist te plaatsen voor het KNVB beker toernooi, is vierdedivisionist EVV Echt. De blauw witten moesten vandaag op bezoek bij de nummer twee van de 2e Klasse F RVU. RVU, dat eerder dit seizoen wist te stunten tegen eersteklasser BSV Limburgia, kwam na vierentwintig minuten spelen op een 0-1 achterstand. De tweedeklasser knokte voor wat het waard was maar zag het team uit Echt in de 92e minuut de wedstrijd definitief beslissen.

Geen prijs voor Geldrop dit seizoen, maar strijden voor lijfsbehoud?
In het district Zuid I stonden er vandaag twee wedstrijden op het programma. Tweedeklasser Geldrop, dat afgelopen zondag een kans op een periode hoogstwaarschijnlijk zag verdwijnen na een nederlaag bij RKSV Heeze, nam het vandaag op tegen eveneens tweedeklasser Zwaluw VFC uit Vught.

De tegenstander uit Vught leed afgelopen zondag, na zes wedstrijden op rij te hebben gewonnen, een gevoelige nederlaag bij een concurrent om het kampioenschap Cluzona (1-0). Door die nederlaag klom Cluzona over Zwaluw VFC heen en staat Zwaluw VFC nu zes punten achter op koploper CHC. Het kampioenschap lijkt dus ineens ver weg voor het team uit Vught maar vandaag was er dan toch een reden om te juichen.

Geldrop kwam na ruim tien minuten spelen nog wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Stijn Lanen. Na bijna een uur spelen kwam Zwaluw VFC op gelijke hoogte. Gescoord werd er vervolgens niet meer waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In die strafschoppenserie was het Zwaluw VFC die als eerste faalde maar de daaropvolgende strafschop van Geldrop ging eveneens mis. Uiteindelijk wist Zwaluw VFC nog twee strafschoppen binnen te schieten en miste Geldrop de laatste. Na de strafschoppenserie liepen de gemoederen nog hoop op. Omdat een speler van Zwaluw VFC het nodig vond om de 17-jarige doelman van Geldrop Tom Swinkels naar de grond te duwen, na zijn genomen stafschop. Wat bepaald geen schoonheidsprijs verdiend.

Voor Geldrop breken er nu belangrijke weken aan. Geldrop had stiekem nog de hoop op een periode en zette ook een goede reeks neer. Geldrop bleef maar liefst zes wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen zondag verloor het dus echter van RKSV Heeze waardoor de kansen op die periode nu ineens heel erg zijn geslonken. Geldrop moet nu in die periode maar liefst vijf ploegen boven zich dulden. Daarnaast wacht het bovendien een loodzwaar programma.

Geldrop, momenteel de nummer negen waardoor het de nacompetitie in zou moeten, speelt de komende weken namelijk tegen de nummers één en twee De Valk en Oirschot Vooruit. Geldrop ontvangt daarnaast de nummer vier SV laar en zal ook nog wedstrijden gaan spelen tegen de concurrenten NWC, ZSV en Wilhelmina’08.

Eerste officiële nederlaag RBC
Het ander bekerduel vandaag ging tussen vierdedivisionist Heerjansdam en de aanstaande kampioen van de 1e Klasse E RBC.

RBC, dat dit seizoen in de 1e Klasse E zestien van de achttien competitiewedstrijden wist te winnen en ook al haar bekerwedstrijden won, leed vandaag haar eerste nederlaag sinds 18 december 2022. Toen was vierdedivisionist Unitas’30 met 3-1 te sterk. Deze keer was het dus de nummer dertien en het tegen degradatie vechtende Heerjansdam. Heerjansdam kwam na 24 minuten spelen op een 1-0 voorsprong waarna het team uit Roosendaal het heft in handen nam en de thuisploeg zich beperkte tot counteren. Gescoord werd er echter niet meer waardoor Heerjansdam het nu in de halve finale mag gaan opnemen tegen Achilles Veen.

Zwaluw
02 april 12:39
Bijzonder dat een jeugdtrainer van PSV een 17-jarige keeper van Geldrop moet duwen etc.